Harga Kereta Mitsubishi Outlander

Posted on

Mitsubishi Outlander adalah sejenis SUV yang dihasilkan oleh pengeluar kereta Mitsubishi, kereta ini direka dengan kapasiti yang cukup luas.

Jadi kereta ini akan sangat sesuai jika digunakan oleh anda yang mempunyai banyak ahli keluarga.

Walaupun kereta ini mempunyai kapasiti yang luas, namun dimensi kereta Mitsubishi Outlander ini tidak begitu besar dari luar.

Sehingga kereta Mitsubishi ini masih akan kelihatan ramping dan juga kelihatan sporty, selain itu juga akan memberikan kesan yang bergaya kepada pengguna kereta Mitsubishi ini.

Bukan sahaja dari rupa yang kelihatan sporty, kereta Mitsubishi Outlander ini juga dilengkapi dengan beberapa ciri canggih.

Sehingga ia akan menjadi lebih selesa untuk pengguna kereta Mitsubishi.

Sejumlah sistem keselamatan juga telah dimasukkan ke dalam kereta Mitsubishi ini, jadi Anda tidak perlu risau apabila menggunakan kereta Mitsubishi Outlander ini.

Dan jika Anda mempunyai rancangan untuk membeli SUV, sila lihat maklumat harga Mitsubishi Outlander di bawah.

Harga Kereta Mitsubishi Outlander
Harga Kereta Mitsubishi Outlander

Spesifikasi Mitsubishi Outlander

Eksterior Mitsubishi Outlander ini, ia berasa begitu sporty. Oleh kerana bentuk badan yang telah membawa banyak lengkung, ditambah pada bahagian depan dipasang gril dengan saiz besar lengkap dengan logo mitsubishi di tengah.

Di samping itu, penggunaan lampu hadapan yang direka jauh lebih elegan dan sporty, dan terdapat lampu kabut tambahan di bumper hadapan.

Sehingga pencahayaan kereta Mitsubishi Outlander akan semakin terlihat, menjadikan pemandu kereta Mitsubishi berasa lebih selesa semasa memandu pada waktu malam.

Di samping itu, reka bentuk cermin pandangan belakang pada kereta Mitsubishi ini juga telah direka seperti kebanyakan kereta terbaharu lain dengan lampu bertukar, dan boleh dilipat secara automatik apabila diletakkan.Spion Kereta Outlander

Sementara untuk bahagian belakang kereta Mitsubishi Outlander juga direka bentuk dengan reka bentuk sporty dari bahagian depan, di mana di belakang terdapat bumper hitam tambahan.

Dan lampu berhenti direka untuk menggabungkan pintu kereta Mitsubishi. Dan di belakang kereta ini juga terdapat spoiler yang dirancang dengan lampu stop di tengah.

Pedalaman Mitsubishi Outlander mempunyai kapasiti tempat duduk sehingga 7 penumpang, di mana terdapat 3 baris tempat duduk di dalam pedalaman Mitsubishi Outlander ini.

Jadi, anda boleh membawa banyak penumpang menggunakan kereta Mitsubishi ini.

Di pedalaman Mitsubishi Outlander juga telah dipasang beberapa ciri canggih seperti double din yang berfungsi untuk media hiburan untuk anda.

Anda boleh memainkan muzik dan video menggunakan USB, SD, atau peranti Disc. Ia juga boleh dihubungkan dengan telefon pintar atau iPod yang anda miliki, supaya pengguna kereta Mitsubishi ini tidak merasa bosan ketika memandu dengan kereta ini.Interior Kereta Outlander

Sistem AC juga telah dipasang di dalam kereta ini lengkap dengan ciri auto AC.

Sehingga pengguna kereta Mitsubishi ini tidak perlu menetapkan AC di dalam kereta ini secara manual, kerana Mitsubishi Outlander AC dapat diatur secara otomatis yang akan disesuaikan dengan suhu bilik mobil.SUV Mitsubishi Outlander 7 Seater

Kereta SUV outlander ini juga dilengkapi dengan sistem keselamatan dan keselamatan yang berkelayakan, seperti kehadiran beg udara dua, kemudian penggunaan immobilizer tanpa kunci, dan terdapat juga tali pinggang keledar pada setiap kerusi penumpang.Transmission Kereta Outlander

Sementara itu, untuk memberi keselesaan kepada pemandu, kereta ini telah dilengkapi dengan rak stereng dan sistem pinion dengan stereng kuasa elektrik.

Ia juga dilengkapi dengan penggantungan Macpherson dengan penstabil untuk penggantungan depan, dan untuk suspensi belakang menggunakan multilink dengan penstabil juga.

Sehingga pengguna kereta Mitsubishi Outlander Sport ini pasti akan merasa selesa ketika memandu kereta ini.

Kereta Mitsubishi ini dilengkapi dengan sistem brek cakera 18 inci bagi setiap roda.

Engine Transmission Mitsubishi OutlanderDimension Mutsibishi Outlander

Harga Kereta Mitsubishi Outlander

Harga Kereta Outlander

Jenis Mitsubishi OutlanderPeninsular MalaysiaEast MalaysiaLabuanLangkawi
Outlander 2.0LRM 137,888RM 139,031RM 122,787RM 119,476
Outlander 2.4LRM 152,888RM 153,901RM 134,099 RM 130,852

Promosi harga kereta Mitsubishi baru

Itulah maklumat mengenai kajian dan spesifikasi harga Mitsubishi Outlander. Diharapkan maklumat tentang harga Mitsubishi Outlander yang kami dibincangkan di atas dapat memberi banyak manfaat kepada Anda.