Harga Menu Two Sons Bistro Promosi Diskaun

Posted on

Kalau nak cari makanan yang sedap dan instagrammable, mesti ramai yang recommend Two Sons Bistro ni. Restoran ni terletak di kawasan TTDI, Kuala Lumpur, dan memang popular di kalangan orang yang suka makanan barat.

Kalau korang nak datang ke sini, kena prepare la budget sikit sebab harga diorang memang agak pricey. Tapi kalau korang nak treat diri sendiri, tak salah lah sekali-sekala kan? Anyway, harga-harga diorang dalam range RM30-RM70 untuk main course, tapi ada juga la appetizers yang lebih murah.

Harga Menu Two Sons Bistro
Harga Menu Two Sons Bistro

Harga Menu Two Sons Bistro

Antara menu yang paling famous kat sini ialah Clams-Big Pot, Tenderloin, dan juga seafood pasta. Clams-Big Pot ni memang sedap gila, Tenderloin pula sangat juicy , worth the price. Kalau korang suka seafood, seafood pasta diorang pun tak kalah sedapnya.

Selain tu, kalau korang nak datang breakfast or lunch pun boleh. Harga untuk menu Clams & Mussels ni dalam range RM30-RM60. kalau harga untuk menu pasta ni dalam range RM28-RM35.

Oh ya, satu lagi yang best kat Two Sons Bistro ni ialah atmosphere dia. Restoran ni memang cantik and cozy, suitable for a romantic dinner or gathering with friends. So, kalau korang nak rasa makanan western yang sedap sambil enjoying the ambiance, Two Sons Bistro ni salah satu pilihan yang bagus.

Harga Menu Clams & Mussels

Siapa yang suka seafood, memang kena datang ke Two Sons Bistro untuk mencuba Clams & Mussels. Hidangan ni memang terbaik untuk mengisi perut dan memberi kepuasan pada rasa.

Hidangan Clams & Mussels di Two Sons Bistro memanggil nama kita dengan rasa masam-manis yang sedap. Kita rasa macam tak puas kalau tak dapat lagi!

Harga Menu Two Sons Bistro CLAMS & MUSSELS

Menu Harga
CLAMS – Big Pot RM50.00
CLAMS – Small Pot RM30.00
MUSSELS – Big Pot RM60.00
MUSSELS – Small Pot RM40.00

Harga Menu Pasta

Two Sons Bistro adalah restoran yang terkenal dengan pasta yang enak dan sedap. Pasta di sini adalah salah satu hidangan yang menjadi favorit para pelanggan.

Restoran ini menawarkan pilihan pasta yang sangat beragam dengan bahan-bahan yang segar dan berkualitas.

Harga Menu Two Sons Bistro Pasta

Menu Harga
Scampi Aglio Oglio RM32.00
Aglio Oglio RM23.00
Puttanesca RM25.00
Carbonara RM25.00
Spicy Prawn RM35.00
Vongole RM32.00
Spicy Chicken Pasta RM28.00

Harga Menu Mains

Jika anda peminat daging, anda pasti akan suka dengan menu Mains di Two Sons Bistro.

Antara hidangan yang disediakan adalah steak, lamb, hingga supreme stuffed yang pastinya akan memuaskan selera anda.

Harga Menu Two Sons Bistro Mains

Menu Information Harga
Barramundi Fish and Chips Fillet Barramundi disalut dengan adunan yang ringan dan rangup dan dihidangkan bersama coleslaw, kentang goreng, cuka malt, hirisan lemon dan sos tartare. RM38.00
Grilled Barramundi Fillets Fillet barramundi panggang dihidangkan dengan pasta, sayur-sayuran dan sos berkrim dan pedas RM38.00
Grilled Salmon Steak Salmon panggang dihidangkan dengan kentang tumbuk, sayur-sayuran, atas tobiko, dengan sos berkrim dan pedas RM48.00
Lamb Shank Batang kambing rebus Maghribi, rapuh-lembut dengan sos bawang putih rosemary, dihidangkan bersama sayur-sayuran dan kentang tumbuk berkrim. RM60.00
Mustard Crusted Lamb Rack Rak kambing panggang dengan kerak herba dan mustard, dihidangkan bersama kentang tumbuk, sayur-sayuran panggang dan sos bawang putih rosemary. RM75.00
Supreme Stuffed Chicken Dada ayam panggang dengan winglet disumbat dengan lada jalapeno, tomato sundri dan keju krim, dihidangkan dengan kentang panggang rosemary dan sos porcini. RM38.00

Harga Menu Steaks & Ribs

Untuk penikmat daging, jangan lepaskan peluang untuk mencuba menu Steaks & Ribs kat Two Sons Bistro ni.

Masing-masing ada keistimewaan tersendiri dalam rasa dan tekstur daging dia. Memang berbaloi-baloi laa dengan harga yang korang bayar.

Harga Menu Two Sons Bistro Steaks&Ribs

Menu Information Harga
Beef Ribs Served with your choice of our own made barbecue sauce (spicy or non-spicy), french fries and a side salad RM95.00
Ribeye Australian Grain Fed 250g
Served with your choice of Potatoes and Sauce
RM130.00
Sirloin (All takeaway steaks can be done in Medium doneness only) Australian Grain Fed 300g RM100.00
T-bone (All takeaway steaks can be done in Medium doneness only) Australian Grain Fed 460g
Served with your choice of Potatoes and Sauce
RM150.00
Tenderloin (All takeaway steaks can be done in Medium doneness only) Australian Grain Fed 250g
Served with your choice of Potatoes and Sauce
RM140.00
Ribeye Australian Grain Fed 500g RM230.00

Harga Menu Asian Kitchen

Kalau korang suka makanan Asia, korang mesti cuba menu Asian Kitchen di Two Sons Bistro!

Tak payah pening kepala nak fikir nak makan apa hari ni sebab ada banyak pilihan menu yang memang sedap-sedap belaka.

Harga Menu Two Sons Bistro Asian Kitchen

Menu Information Harga
Ayam Goreng Berempah Ayam goreng rempah, dihidangkan bersama nasi putih, sambal terung, sayur dan bahan perasa RM30.00
Ayam Masak Lemak Ayam dalam kari kelapa kunyit, dihidangkan dengan nasi putih, sambal terung, sayur-sayuran dan bahan perasa RM30.00
Daging Masak Hitam Kiub daging lembu lembut dalam kicap hitam wangi, dihidangkan dengan nasi putih, sambal terung, sayur-sayuran dan bahan perasa RM33.00
Daging Salai Masak Lemak Hirisan daging lembu salai dalam kari kelapa kunyit pedas, dihidangkan bersama nasi putih, sambal terung, sayur-sayuran dan bahan perasa RM33.00
Gulai Daging Daging lembu dalam kari yang kaya, dihidangkan dengan nasi putih, sambal terung, sayur-sayuran dan perasa RM33.00
Ikan Kembung Berlada Ikan tenggiri goreng dengan pes cili pedas, dihidangkan bersama nasi putih, sambal terung, sayur dan bahan perasa RM33.00
Ikan Tenggiri Asam Pedas Ikan tenggiri Sepanyol dalam kuah masam dan pedas, dihidangkan bersama nasi putih, sambal terung, sayur-sayuran dan perasa RM38.00
Nasi Dagang Kelantan Nasi kukus santan dihidangkan bersama gulai tuna, jeruk sayur, keropok ikan, cili sumbat dan sambal. RM32.00
Nasi Kerabu Ayam Percik Nasi herba dan ayam panggang dalam pes berempah, dihidangkan bersama sayur-sayuran, keropok ikan, telur masin dan bahan perasa RM32.00
Nasi Lemak Rendang Kerang Nasi wangi masak santan dan daun pandan, dihidangkan bersama rendang kerang, hirisan timun, telur, sambal, ikan bilis goreng dan kacang tanah. RM23.00
Nasi Lemak Sambal Paru Petai Nasi wangi masak santan dan daun pandan, dihidangkan bersama paru-paru lembu goreng, kacang petai dan cili, hirisan timun, telur, sambal, ikan bilis goreng dan kacang tanah. RM23.00
Nasi Lemak Sambal Udang Nasi wangi masak santan dan daun pandan, dihidangkan bersama udang tumis pedas dalam sambal, hirisan timun, telur, sambal, ikan bilis goreng dan kacang tanah. RM29.00
Rendang Daging Rendang daging lembu yang dimasak perlahan, dihidangkan bersama nasi putih, sambal terung, sayur-sayuran dan bahan perasa RM33.00
Sambal Udang Petai Udang harimau tumis pedas dan kacang busuk petai, dihidangkan bersama nasi putih, sambal terung, sayur-sayuran dan bahan perasa RM38.00

Harga Menu Tapas

Kalau korang suka makanan Spanish, kena lah try menu tapas di Two Sons Bistro!

Diorang ada pelbagai jenis hidangan kecil yang boleh kau share dengan kawan-kawan atau family.

Harga Menu Two Sons Bistro Tapas

Menu Information Harga
Prawns a La Plancha Udang harimau bakar dihidangkan bersama sos pedas kami RM38.00
Golden Salted Egg Yolk Chicken Potongan ayam yang lembut disalut sedikit dengan kuning telur masin dan digoreng dengan daun kari, bawang putih dan cili mata burung RM23.00
Lamb Cutlets Potongan daging kambing berair panggang dihidangkan dengan aioli bawang putih RM45.00
Blue Cheese Fries Pilihan anda iaitu kentang goreng crinkle cut atau kentang goreng yang dihidangkan dengan saus keju biru RM23.00
Butter & Garlic Mushrooms Cendawan butang putih tumis mentega, bawang putih dan sos selasih RM23.00

Jom cuba makan di Kim Gary banyak diskaun.

Harga Menu Soups & Salads

Sesuai untuk korang yang nak cari makanan yang sihat tapi tak nak mengorbankan rasa. Menu Soups & Salads di Two Sons Bistro memang sesuai dengan citarasa semua orang.

Rasa dia fresh dan bukan sahaja sihat untuk badan, malah menyeronokkan untuk tekak. Korang wajib cuba!

Harga Menu Two Sons Bistro SOUPS & SALADS

Menu Information Harga
Chicken Caesar Salad Dada ayam panggang, salad romaine, telur rebus, crouton bawang putih dan parmesan yang dicukur RM28.00
Clam Chowder Kerang, kentang, bawang, saderi, lobak merah dalam sup krim RM28.00
Grilled Chicken Salad Dada ayam panggang, telur rebus, timun kyuri, tomato ceri, daun salad, parmesan dan crouton bawang putih dengan saus mustard madu RM28.00
Seafood Stew Kerang, udang, sotong dan kerang perlahan-lahan direbus dalam sup tomato herba RM28.00
Wild Mushroom Soup Shiitake, tiram dan cendawan butang putih direneh dalam sup kentang dan krim yang kaya, disiram dengan minyak truffle RM25.00

Harga Menu Pizza

Kita semua tahu makanan paling best time bosan atau malas nak masak adalah PIZZA!

Jom kita cakap tentang Two Sons Bistro yang terkenal dengan menu pizza mereka yang sedap gila.

Harga Menu Two Sons Bistro Pizza

Menu Information Harga
Margherita Tomato, oregano, basil dan mozzarella RM28.00
Pepperoni Daging pepperoni, tomato dan mozzarella RM35.00
Romano Ikan bilis, kapur, selasih, tomato, mozzarella dan parmesan RM30.00
Funghi Cendawan, tomato, mozzarella dan disiram dengan minyak truffle RM33.00
Tropicale Ham Turki, nanas, tomato, cili merah dan mozzarella RM35.00
Frutti Dimare Kerang, udang, cumi, fillet barramundi, tomato, selasih dan mozzarella RM42.00
Meats Lovers Daging pepperoni, daging lembu, chorizo ​​lembu, striploin, bawang, tomato dan mozzarella RM42.00

Harga Menu Add Ons

Tak cukup dengan menu utama yang dah best, diaorang ada lagi menu Add Ons yang boleh buat korang puas hati.

Antara yang paling best ialah garlic bread. Rasa garlic bread yang crispy, memang perfect lah untuk dihidangkan sebagai side dish.

Harga Menu Two Sons Bistro Add Ons

Menu Harga
French Fries RM7.00
Fried Eggs RM6.00
Garlic Bread (5pcs) RM7.00
Hash Browns (3pcs) RM7.00
Mashed Potatoes RM10.00
Mini Mantao Buns (4pcs) RM8.00
Popular Add-ons RM0.00
Rosemary Roast Potatoes RM10.00
Sausages (2 Pcs) RM12.00
Sauteed Mushrooms RM10.00
White Rice RM5.00

Harga Menu Beverages

Di Two Sons Bistro, anda akan dimanja dengan pilihan minuman yang beragam dan pastinya menyegarkan.

Ada lemonade, chocolate, hingga pop sodas. Kalau mau yang lebih santai, coba saja mocktails kami yang bikin anda merasa terbang di awan.

Harga Menu Two Sons Bistro Beverages

Menu Harga
Hot Chocolate RM10.00
Iced Chocolate RM11.00
Hot Mocha RM12.00
Iced Mocha RM13.00
Milkshakes RM18.00
Classic Lemonade RM14.00
Mocktails RM16.00
Peach Lemonade RM14.00
Pop Sodas RM10.00
Mineral Water 600ML RM5.00
Strawberry Lemonade RM14.00
Passion Fruit Lemonade RM14.00
Mocktails Shirley Temple RM16.00