Harga Susu Ensure

Posted on

Hampir setiap orang mempunyai tanggapan bahawa susu hanya untuk bayi atau kanak-kanak tetapi ada juga susu yang dibuat untuk orang dewasa hari ini.

Contohnya, susu ensure. Seperti yang kita ketahui bahawa susu mengandungi pelbagai jenis pemakanan yang baik dan pelbagai jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh.

Jadi, dapat disimpulkan susu juga mesti dimakan oleh orang dewasa kerana orang dewasa juga harus memenuhi asupan nutrisi sehingga tubuh mereka tetap sehat dan memiliki tulang yang kuat.

Kerana usia sangat terdedah kepada osteoporosis, sehingga tulang memerlukan banyak pengambilan vitamin D agar mereka dapat menghindari osteoporosis.

Susu Ensure itu sendiri juga dimakan oleh orang dewasa. Susu ini juga boleh dimakan oleh wanita hamil dan kanak-kanak.

Susu Ensure juga mempunyai beberapa faedah termasuk untuk meningkatkan tenaga selepas sakit.

Pasti kita akan berasa letih dan lesu jika kita baru saja sembuh sakit, jadi kita harus menambahkan tenaga kita dengan minum susu ensure, kerana susu ini mengandungi karbohidrat, protein, dan lemak yang berfungsi untuk meningkatkan berat badan dan stamina tubuh.

Seperti yang kita tahu bahawa orang sakit pasti kurang selera makan dan juga menurunkan berat badan.

Susu ini juga berfungsi untuk meningkatkan berat badan anda dengan memastikan minum susu selepas makan, sila minum 3 kali sehari secara berterusan sehingga anda mendapat berat mengikut kehendak anda.

Dan selanjutnya untuk diet, susu ini juga sebagai tambahan kepada peningkatan berat badan susu ini juga berguna untuk diet.

Caranya ialah menggantikan sarapan pagi dan makan malam dengan minum susu ensure. Lakukan ini setiap hari sehingga berat yang dikehendaki dicapai.

Di samping fungsi-fungsi di atas, susu ensure juga berfungsi untuk membantu proses penyembuhan kanser.

Ini kerana apabila pesakit kanser menjalani kemoterapi, selera makan mereka mesti terus berkurang, dan ini tidak sepatutnya ditinggalkan kerana jika tidak mempunyai tenaga, sel-sel kanser dengan mudah akan menyerang badan.

Susu ensure mempunyai pelbagai nutrien dan vitamin seperti kalsium, kalori, mineral, vitamin dan serat.

Dengan kandungan seperti ini boleh dipastikan jika kita mengambil susu memastikan metabolisme ini dalam badan kita akan berjalan secara normal supaya sistem imun meningkat.

Harga Susu Ensure Malaysia

Harga Susu Ensure Malaysia
Harga Susu Ensure Malaysia
SusuHarga
ENSURE Gold Vanilla 2 x 850g + Free GiftRM194.85
ENSURE Gold Wheat 850gRM88.00
ENSURE Gold Vanilla 850gRM88.00
ENSURE Gold Wheat 2 x 850g + Free GiftRM194.85
ENSURE Gold Wheat 1.6kgRM176.80
ENSURE Gold Green Tea 850gRM88.00
ENSURE Gold Wheat 400gRM46.88
ENSURE Gold Vanilla Twinpack 2x850gRM184.14
ENSURE Gold Vanilla 400gRM46.88
ENSURE Gold Green Tea 400gRM46.88
ENSURE Gold Vanilla 1.6kgRM176.80

Promosi harga susu Anmum murah hanya hari ini sahaja

Kami memastikan bahawa harga susu di atas diperoleh daripada sumber yang dipercayai dan perubahan kepada setiap harga di atas boleh berlaku pada bila-bila masa tanpa notis terlebih dahulu.