Harga Susu Farm Fresh Kurma

Posted on

Siapa yang tidak tahu buah kurma? Buah kurma yang identik dengan bulan Ramadan memang menjadi sejenis makanan wajib ketika bulan suci umat Islam tiba.

Kurma biasanya dimakan sebagai takjil saat berbuka puasa, tetapi ada juga yang memakannya pada waktu subuh. Kurma boleh diproses menjadi campuran susu, dan susu kurma membawa sejumlah manfaat.

Tarikh adalah buah-buahan yang kaya dengan pelbagai nutrien dan vitamin yang baik untuk tubuh.

Beberapa bahan penting yang boleh kita dapati dalam banyak buah yang tumbuh di rantau Timur Tengah termasuk vitamin A, vitamin B kompleks, vitamin C, zat besi, fosforus, folat, kalsium, magnesium, niacin, riboflavin, dan thiamine.

Selain penggunaan langsung, Anda boleh cuba membuat kurma sebagai minuman jus yang lazat dan sihat.

Memroseskan kurma ke dalam jus kurma dan susu kini membawa lebih banyak faedah, mengigat terdapat bahan tambahan iaitu susu segar. Oleh itu, susu kurma membawa dua faedah sekaligus, iaitu manfaat dari kurma itu sendiri dan manfaat susu.

Sekarang anda tidak perlu bersusah payah untuk membuat susu kurma, kerana sudah ada produk susu yang tersedia iaitu susu farm fresh kurma.

Pengilang farmfresh memberikan pelbagai rasa, termasuk susu penuh krim, susu rendah lemak, susu coklat, cafe latte, susu junior dan susu kurma.

Kesemua produk FarmFresh dihasilkan daripada susu segar, tidak mengandungi bahan pengawet dan pewarna serta dibotolkan dengan segera di kilang sebelum diedarkan ke pasar raya.

Ibu mengandung dapat meminum susu kurma ini, kerana mengandung sumber zat besi sehingga dapat membantu perkembangan sel-sel darah merah pada bayi.

Harga Susu Farm Fresh Kurma

Harga Susu Farm Fresh Kurma
Harga Susu Farm Fresh Kurma
SusuHarga
UHT Farm Fresh Susu Kurma Combo (10 kotak)RM27.90
Susu Farm Fresh Kurma UHT 24 box 200mlRM60.00
UHT Farm Fresh Susu Kurma Combo (12 kotak)RM31.20
UHT Farm Fresh Cafe Latte Combo (10 kotak)RM27.90
UHT Farm Fresh Susu Chocolate Combo (6 kotak)RM17.40
Farm Fresh UHT Kurma Milk 200MLRM2.60

1L dan 200ml

  • Fakta Pemakanan (setiap 100g):
  • Tenaga – 70kcal
  • Karbohidrat – 8.3g
  • Jumlah Lemak – 3.8g
  • Protein – 3.4g
  • Kalsium – 114mg
  • Bahan-bahan: 100% Susu Lembu Segar, Ektrak Kurma Yang Sebenar

Promosi harga susu Fernleaf murah

Untuk harga di atas, kami dapat dari sumber yang dipercayai dan perubahan harga juga boleh berlaku pada bila-bila masa tanpa notis terlebih dahulu.